7 x overheerlijke pastasalades voor bij de barbecue

Ik vertelde laatst al dat ik deze zomer van plan ben om meer pastasalades te gaan maken. Ik vind dit zó lekker, maar eigenlijk maak ik het bijna nooit. Beetje jammer. Daarom ging ik zowel voor jullie als mezelf op zoek naar de lekkerste pastasalades voor bij de barbecue. Voorlopig ziet het weerbericht er niet heel goed uit, maar het kan ook prima zonder BBQ!

pastasalades
Via Shutterstock

Op Pinterest verzamel ik continue de lekkerste recepten. Deze staan dus ook al een tijdje op mijn to-cook-wishlist. Het fijne van pastasalades is, dat je eindeloos kunt variëren. Ik denk dat iedereen ook wel zijn eigen recept en/of favoriet heeft. Zelf maak ik altijd pastasalade met tonijn, pesto, rucola en tomaat. Ik houd niet zo van witte sausjes en/of dressings, dus die zul je bij mij niet heel snel zien. Goed, tijd voor de pastasalades die niet van mij zijn. Ik zal mijn eigen recept ooit nog wel delen. Om het originele recept te bekijken, hoef je alleen maar op de titel te klikken. Dan word je doorverwezen naar de website van de chefkoks!

Pastasalade met spinazie van Smulweb

Ik trap af met een salade met lente-ui, zongedroogde tomaat, pijnboompitten, spinazie, oregano, parmigiano en een honing-mosterd-dressing. Dit lijkt me echt een fantastische combinatie. Ik houd sowieso heel erg van zongedroogde tomaat, spinazie en parmigiano. Voor mij kan er dus niet veel mis gaan. Het enige waar ik niet dol op ben is deze dressing. Dus daar moet ik wel nog iets op vinden. Ik was zelf aan het denken aan een balsamico-dressing, maar ik heb echt geen idee of dat smaakt met pasta. Uitproberen kan altijd, toch?

Balsamic Chicken, Spinach & Tomato Pasta Salad van Multiply Delicious. 

En mijn bovenstaande vraag wordt direct beantwoord. In dit recept wordt balsamico vinaigrette dressing gebruikt. Kaas tortellini met kip, spinazie, cherrytomaatjes en gele paprika. Jummie! Het water loopt me al in de mond als ik eraan denk. Ik heb nog nooit een salade met tortellini gemaakt, maar dit lijkt me ontzettend lekker.

Mediterranean Pasta Salad van Table For Two

Als ik mediterraans zie staan, ben ik meestal direct verkocht. Dit gebeurde dus ook wanneer ik dit recept van Table for Two tegenkwam. In deze salade vind je komkommer, tomaatjes, kalamata- en groene olijven, fetakaas, salami, olijfolie, knoflook, wederom balsamico(azijn), suiker, zout en peper. Iets meer ingrediënten dit keer, maar dat lijkt het me allemaal waard. Een heerlijke combinatie van fris en hartig. Ik kan in ieder geval niet wachten om deze te maken.

Pastasalade met ham van Lekker en Simpel

Zoals de naam al zegt is dit een heerlijk lekkere en simpele pastasalade. Daar staat dit receptenblog van Lekker en Simpel om bekend. Ik heb ooit een kookboek van hen gewonnen en er staan echt heerlijke recepten in. Onlangs vond ik dus ook deze pastasalade met ham. Ik krijg wel echt een beetje honger van dit soort artikelen schrijven. Niet goed, haha. (Ik heb heel verstandig twee mandarijntjes gepakt.) Als ham kun je kiezen voor serrano- of parmaham. Daarnaast voeg je ui, cherrytomaatjes, paprika, sla, pesto, zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Simpele ingrediënten waarvan je de meeste meestal al in huis hebt.

Koude pastasalade met perziken van Njam.tv

Volkorenpasta met cherrytomaatjes (Valt het op dat tomaten altijd toegevoegd worden?!), parmaham, perziken, mais, rozemarijn en tijm. Mijn moeder maakte vroeger altijd pastasalade met perziken en dat vond ik echt heerlijk. Ik ben dus erg benieuwd naar deze salade.

Zomerse pasta met honingkip en spinazie van Francesca kookt

Francesca’s blog volg ik echt al een hele tijd. Ik heb zelfs een keer mee mogen doen met één van haar insider acties in samenwerking met Albert Heijn. Op dat moment had ik nog geen eigen blog, maar dit was echt ontzettend leuk om te doen. Ik kreeg een hele doos vol met verrassend AH producten opgestuurd, welke ik samen met andere Insiders mocht testen. Ik hoop dat dit in de toekomst nog eens mogelijk is. Echt heel leuk om te doen. Anyway, Francesca maakt ontzettend lekkere gerechten. Waaronder deze pastasalade met kipfilet of kippendijen, gemberpoeder, gemalen chili, honing, rode paprika’s, spinazie, cherrytomaten (daar zijn ze weer), olijfolie, zeezout, zwarte peper en  geroosterd amandelschaafsel. Dit vind ik een hele aparte, dus die wil ik zeker ook snel proberen.

pastasalades
Via Francesca Kookt
Pasta met tonijn van Brenda Kookt

Ook dit blog volg ik al een tijdje. Hier komen ook elke dag de lekkerste recepten voorbij. Dit keer weer een pastasalade met tonijn, maar wel net even iets anders als die van Kim hierboven. Brenda gebruikt tonijn op water, groene pesto, zongedroogde tomaatjes, rucola en pijnboompitten en olijfolie. Ik kom er dus nu pas achter dat dit precies hetzelfde als mijn eigen recept is, haha. En ik maar denken dat ik zelf eens creatief geweest was. Alhoewel, ik had het zelf bedacht, dus dat telt dan wel nog, toch? Haha. In ieder geval weet ik zeker dat deze lekker zal smaken, want dat heb ik wel al vaker gegeten.

pasatsalades
Via Brenda Kookt

Update: Ondertussen (29-12-2017) heb ik pas één van deze recepten uitgeprobeerd. Dat is de zomerse pasta met honingkip en spinazie van Francesca. Verrukkelijk! Zeker het proberen waard!

Ps: Heb jij liever warme pasta in plaats van pastasalades? Dan kun je mijn Pasta pesto met kip, courgette en zongedroogde tomaat zeker eens proberen!

11 Reacties

    • Simscupoftea
      Auteur
      22/07/2015 / 20:31

      Haha ja. Dat is erg gevaarlijk als ik zo’n kom pastasalade voor me heb. Die gaat leeg!

  1. 21/07/2015 / 17:07

    Wat ziet het er allemaal lekker uit! Die met spinazie en honingkip lijkt me het lekkerst :).

    • Simscupoftea
      Auteur
      21/07/2015 / 17:28

      Die wil ik komende week als eerste gaan maken!

  2. 21/07/2015 / 16:03

    Ohh, dit ziet er allemaal zo lekker uit! Maar ik ben sowieso helemaal gek op pasta 😀

    • Simscupoftea
      Auteur
      21/07/2015 / 16:44

      Ja, ik ook! En zeker fijn als je lekker kunt variëren!

  3. 21/07/2015 / 13:31

    Lekkere recepten! Ik heb nu een beetje trek, dus mijn buik gaat knorren bij het lezen van dit artikel, haha.

    • Simscupoftea
      Auteur
      21/07/2015 / 16:45

      Haha, dat had ik toen ik het aan het schrijven was. Water liep me in de mond.

  4. Tasja
    21/07/2015 / 08:22

    Die zien er allemaal heel lekker uit. Die wil ik wel proeven allemaal! 😀

    • Simscupoftea
      Auteur
      21/07/2015 / 09:47

      Volgende week maken we die van Francesca! Even de boodschappen in Wunderlist zetten. Hebben die week toch geen HelloFresh! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }